Besök

Idag har vi besök. Besöket består av en man, granne, född -31 och hans vuxna barnbarn, en trevlig kille i 25-årsåldern.

Mannen ifråga är inbjuden för att se en gammal film om livet i byn på 30-talet och framåt. Han pratar och berättar sig igenom filmen. Minns hur mycket som helst, kommer ofta på sidospår ang andra händelser. Han minns datum och år på hur många handelser som helst. Namn på människor som var i det närmaste döda när han föddes. Hur kan det vara så? Hur kommer det sig att vissa människor minns hur mycket som helst?

Visserligen lever mannen mycket kvar i gamla tider. Tycker att precis allt var bättre förr. Grymtar och tycker att saker och ting förändras helt i onödan. Det verkar som om han längtar hem till sitt föräldrahem i byn fortfarande. Bilarna var bättre förr.

Vi har gjort en ganska stor förändring på en plats i byn nu i år. Avverkat och tagit hit får. Alla, utom han, tycker att det blev jättebra. Han saknar björkarna som fanns på platsen. Vilket jobbigt liv han måste ha och har haft. Hela sitt liv har han stretat bakåt.

Om jag bara vågade så skulle jag vilja be honom välja ut något som är bättre idag än för X antal år sedan. Men jag törs inte!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0