Helg igen!

Jaha, så var det helg igen då! Hur fort kan en vecka gå egentligen? Nu är det visserligen "bara" torsdag, men ändå.

Jag är fortfarande på mitt arbete. Ganska ensamt kan jag säga. Jag har snart vinkat av alla arbetskamrater. Sett till att önska dem trevlig helg och att de har kommit iväg ordentligt...

Om en och en halv timme får jag också gå hem. Skönt! Då ska jag åka hem, grilla med sambo och dricka lite vin och så småningom gå och titta på byns majbrasa. Mysigt!

Jag HOPPAS att det blir så fint väder som de har lovat i helgen. Känns som det finns hur mycket som helst att göra hemma nu. Det är den här årstiden som man inte vet om man ska vara inne eller ute och greja. Helst ute om det är fint väder, men det som finns inne att göra blir ju liksom inte automatiskt gjort det heller...Ta undan tjocka kläder, fixa lite med blommorna, skitiga fönster som behöver putsas, mm, mm, mm. Pust, hur mycket som helst!

Men det är härligt! Grönskan börjar synas nu. Doftar gör den också. Pollen finns det också nu! Det känns! Även i näsa och ögon!


Trevlig helg!


Pippi

Imorse klockan fem blev jag väckt! Av en fågel som skrek något alldeles otroligt.

Nu var det inte så hemskt som det låter. Fågeln i fråga var en STORSPOV! Min favoritfågel alla kategorier!

Det kändes helt underbart, det ÄR verkligen vår nu!

Och förresten, den skrek inte. I mina öron drillade den. Innan jag öppnade mina ögon kändes det nästan som om det var sommar. Tänk om jag hade kunnat ta med mig kaffekoppen och satt mig på bron en stund och lyssnat till den. Sett på min favoritutsikt och bara myst.

Sömnsjuka

Jag tror att jag lider av sömnsjuka!

När jag lyssnar på en ljudbok så somnar jag. Den må vara hur spännande som helst, jag somnar ändå!

Jag ligger och lyssnar, slappnar av och tycker att det är jättemysigt. Pang, så har ögonlocken ramlat ner. Jag tappar sammanhanget i boken och fattar ingenting. Skärper till mig och backar och är med en stund. Sen är det dags igen.

Be mig inte återberätta vad som hände i boken i går kväll. Ikväll ska jag sitta på kökspallen och lyssna tror jag. Men då ramlar jag väl ner och slå mig istället. Slår ut en tand eller något.


Men alltså...

Jag blir alldeles brydd! Äcklad, men också lite ledsen.

Rent hus! Vilket program! Först tänker jag, precis som hon den mörka, Men herregud va äckligt! Såhär kan väl ingen bo!? Men sen inser jag: Det är ju något fel på den/de här personen/erna. Normala människor bor inte så här!

Det kan ju inte vara SÅ svårt att hålla någorlunda rent omkring sig. Lite dammtussar och grus, OK. Men SKIT, nej tack!

Frågan är: Är det OK att göra program om de här människorna? Tänk efter riktigt noga. Jag tycker inte det. På sjuka människors bekostnad, liksom.

Skit, skit, skit

Men nu får det väl ändå vara nog!

Glad Påsk från Bölom


Yes!

Det BLEV vår till slut! Jag har misströstat länge, men nu vågar till och med jag tro att det är vår! Jag vet att det med all säkerhet kommer flera bakslag ännu, men det är i alla fall VÅR!

Flera fåglar har kommit. Välkommen! Starar, svanar, tofsvipor, tranor, canadagäss (gaphalsar) m fl. Men jag väntar på MIN vårfågel. Storspoven! Finns ingen fågel som har ett sådant underbart läte. Tänk när man hör den för första gången på våren! Känslan går inte att beskriva! Känslan av att sitta på trappan med en kopp kaffe och lyssna på spoven är helt outstanding!

Snart är det påsk också! Hoppas på fint väder med solsken och värme i luften. Tänk om vi kan sitta ute på altanen och grilla! Håll alla tummar för det!

Tjejerna och killarna kommer hem till påsk! Det ser jag fram emot. Längtar!

RSS 2.0