Vi har plockat svamp!



Vi var ute och plockade svamp igår! Det fanns jättemycket!

Ja, inte av denna sorten som tur var, utan av kantareller. Undrar vem som har tagit en tugga av denna?

Svirrf

Jag har drabbats av något jättemärkligt!

Idag har jag hört mig själv prata jättekonstigt flera gånger. Jag har sagt ord som inte ens finns! Varför blir det så? Vissa dagar blir man nästan orolig. Man tänker säja en sak och så hör man sig själv säja ett helt annat ord!

Svirrf! Vad är det? Ett nytt ord? Nej, ett ord som Carina använde idag. Svirrf. Va?

Nu när jag ska berätta om det här kommer jag inte ens ihåg i vilket sammanhang jag använde ordet. Men själva ordet kom bara. Håller jag på att byta språk? Vem ska kunna prata med mig om jag pratar så här konstigt?

Jag tror att jag måste skynda mig att sätta mig ner och skriva upp alla konstiga ord som kommer. Och vad de betyder. Så att alla andra förstår vad jag säjer när jag har bytt ut hela mitt språk.

Rosa mobil

Jag har skaffat mig en ny mobil!

Jag bestämde mig för ett tag sedan att jag skulle skaffa mig en ny mobil innan jag blev mormor. Jag ville ha en med bättre kamera. Vill kunna ta massor med fina bäbisbilder!

I Göteborg dök det upp ett tillfälle för mig. Enligt "expertis" är detta precis vad jag behöver.

Den är jättefin! Råååååsa! Jag är så stolt!

Javisstja, det var ju funktionerna man skulle titta på. *Harkel* den har en X megapixel kamera.

Jag har fullt upp med att lära mig den. Det är inte så himla lätt för en snart 50-årig, snart mormor att lära sig nya saker.  Knäppa kort med den kan jag. Just nu har jag lite problem med att få min nya bakgrundsbild åt rätt håll. Den ligger liksom och det vill inte jag. Får jag bara greja med den ett tag till så får jag nog till den. Det kanske till och med kan bli lite mera bilder här i bloggen framövr. Vem vet?!

Snart så

Snart så bär det ÄNTLIGEN iväg. En liten tripp blir det i alla fall. Den STORA blir lite senare...

Det ska bli skönt att komma iväg några dagar. Även om det är jättehärligt att vara ledig och hemma, så behöver man  komma bort några dagar också. Vart är inte så viktigt, bara det blir lite miljöombyte.

Det krävs ju som bekant en hel del förberedelser för oss när vi ska iväg. Inte för mig kanske (jo, egentligen) men för S. Allt ska liksom vara förberett.

Ska blir skönt att få lyxa till det och bo på hotell! Hotellfrukost!

Förresten, kul att ännu en sessa har "fått" förlova sig!

Fukt, fukt, fukt

Jag kommer aldrig att kunna åka till Thailand! Det har jag insett nu, efter några mycket fuktiga dagar.

Vanlig värme klarar jag av, jaa jag svettas ju naturligtvis. Men det är på ett annat sätt! Då kan man liksom gå undan och sätta sig i skuggan, dricka vatten och duscha. Och känna sig fräsch igen.

Men fukt! Hur i hela friden tar man sig undan? Va? Idag har mitt hår varit fuktigt precis hela dagen! I förmiddags var jag nere i källaren och grejade. Dammsög och tvättade och hade mig. Jag trodde verkligen att jag skulle svimma! Ärligt! Det SPRUTADE ur pannan på mig! Och då var jag alltså nere i vår SVALA källare!

Nu är jag klar med dagen bestyr och har precis duschat. Sval och skön? Gissa?!

Tanten

Nu är det bekräftat: Jag ÄR en tant!

Igår betedde jag mig verkligen som en tant. Vi hade ju besök av den gamla mannen och hans sonson. Jag kokade kaffe. Jag dukar fram koppar och frågar barnbarnet om han dricker kaffe och han svarar ja. Då hör jag mig själv säja, helt i onödan:"Ja, man vet ju inte hur det är nu för tiden, det är ju så många ungdomar som inte dricker kaffe!"

Varför? Vilken onödig kommentar! Och vilket sätt att uttrycka sig på! Jag hörde liksom mig själv säja det, fast jag egentligen inte ville! Vad hände?

Jag måste ha blivit smittad av den gamla mannens sätt att uttrycka sig.

RSS 2.0